Skip to main content

Igienizare apartament, garsoniera ...

Sunt destule situații în care suntem nevoiți să igienizam o locuință. În practică, cel mai des se întâlnește situația în care trebuie să pregătim garsoniera sau apartamentul pentru închiriat.

Nu este plăcut pentru noii locatari să găsească într-o locuință urmele vechilor ocupanții: zgârieturi, pete, miros de mâncare în bucătărie, o placă de faianță crăpată etc.

Chiar și atunci când avem bucuria de a primi în propria locuință un nou născut, este mai mult decât necesară o igienizare pentru a preveni îmbolnăviri nedorite ale noului locatar.

Ce presupune igienizarea?

În primul rând se fac micile reparatii necesare pentru a avea o suprafață cât mai plană, înlocuirea plăcilor de faianță sau gresie deteriorate, eventual înlocuirea bateriilor din bucătărie sau baie, înlocuirea întrerupătoarelor electrice (dacă este cazul).

Urmează zugrăvirea pereților: pregătirea suprafețelor și aplicarea vopselei alese. Pentru a pregăti o locuință în care se așteaptă venirea unui bebeluș, este indicata o vopsea lavabilă de calitate cu ioni de argint care controlează procesul de degradare microbiană și fungică și distruge microorganismele de orice natură: cele obișnuite, care se dezvoltă în camerele cu umiditate ridicată (mucegaiuri, ciuperci), dar si cele specifice institutiilor medicale (virusuri, bacterii) – conform cercetarilor, efectul nanoparticlulelor de argint este eficient asupra a circa 650 de specii de ciuperci, virusuri si bacterii, inclusiv Staphylococcus Aureus (bacteria spitalelor). Protecția sanitară oferită de astfel de vopseluri este de lungă durată, întrucât nanoparticulele de argint sunt eliberate gradual.

În cazul igienizărilor, nu trebuie să neglijăm curățenia de după zugrăveală, deoarece nici un nou chiriaș nu își va dori să treacă la șmotru înainte de a se instala!

Cât costă igienizarea locuinței?

Costul unei igienizări este destul de mic, el poate porni de la 2000 de lei, în cazul unei garsoniere și de la 3000 lei, în cazul unui apartament cu 2 camere. De regulă aceste igienizări pot fi făcute în doar 24 ore, urmând să mai treacă încă pe atât pentru a permite aerisirea locuinței înainte de a permite noilor locatari să se mute.

Există și excepții, cazuri în care se vor dovedi necesare și alte intervenții: schimbarea instalațiilor, a gresiei sau faianței. În aceste cazuri nu se mai poate vorbi despre o simplă igienizare și atât costurile, cât și timpul de execuție vor crește în conformitate cu complexitatea lucrării.


Comments

Popular posts from this blog

Prețuri pentru zugraveli interioare

A zugrăvi nu înseamnă doar a întinde cu trafaletul niște vopsea lavabilă pe pereți. Pentru ca o zugrăveală să fie trainică trebuie mai întâi pregătită suprafața, este nevoie de cel putin o amorsă înainte de a zugravi. În multe cazuri este nevoie de ceva mai multă pregătire: spălat, șlefuit, gletuit sau mai rău, reparații mai în profunzimea peretelui. Chiar și alegerea vopselei lavabile conteză mult în stabilirea unui preț corect per metru pătrat. Există multe tipuri de vopsea lavabilă, există chiar si vopseluri lavabile destul de ieftine dar cu acoperire bună, dar nu orice vopsea se pretează oricărui tip de perete. Pentru a obține un preț corect ar trebui ca un meseriaș să vadă lucrarea la fața locului, puteți obține o părere calificată contactându-ne, datele de contact pot fi găsite aici: www.edural.ro

Trebuie să zugrăvim!

Chiar dacă gerul este pe punctul de a pune stăpânire pe România, fiecare trebuie să se gândească la curățenia de primăvară. Cum poți schimba aerul unei locuințe mai bine dacă nu zugrăvind? Nu scăpăm astfel doar de mizerie, păianjeni și alte insecte ce își fac loc în cele mai ascunse locuri, indiferent de cât te străduiești să păstrezi curățenia în casă, ci putem schimba aspectul locuinței în totalitate, dându-i un aspect fresh. Pentru a face acest lucru fără a-ți bate capul cu alte probleme cum ar fi reparații, glet căzut, demontat și montat calorifere, e bine să apelezi la o firmă care să-ți zugrăvească apartamentul .