Treceți la conținutul principal

Igienizare apartament, garsoniera ...

Sunt destule situații în care suntem nevoiți să igienizam o locuință. În practică, cel mai des se întâlnește situația în care trebuie să pregătim garsoniera sau apartamentul pentru închiriat.

Nu este plăcut pentru noii locatari să găsească într-o locuință urmele vechilor ocupanții: zgârieturi, pete, miros de mâncare în bucătărie, o placă de faianță crăpată etc.

Chiar și atunci când avem bucuria de a primi în propria locuință un nou născut, este mai mult decât necesară o igienizare pentru a preveni îmbolnăviri nedorite ale noului locatar.

Ce presupune igienizarea?

În primul rând se fac micile reparatii necesare pentru a avea o suprafață cât mai plană, înlocuirea plăcilor de faianță sau gresie deteriorate, eventual înlocuirea bateriilor din bucătărie sau baie, înlocuirea întrerupătoarelor electrice (dacă este cazul).

Urmează zugrăvirea pereților: pregătirea suprafețelor și aplicarea vopselei alese. Pentru a pregăti o locuință în care se așteaptă venirea unui bebeluș, este indicata o vopsea lavabilă de calitate cu ioni de argint care controlează procesul de degradare microbiană și fungică și distruge microorganismele de orice natură: cele obișnuite, care se dezvoltă în camerele cu umiditate ridicată (mucegaiuri, ciuperci), dar si cele specifice institutiilor medicale (virusuri, bacterii) – conform cercetarilor, efectul nanoparticlulelor de argint este eficient asupra a circa 650 de specii de ciuperci, virusuri si bacterii, inclusiv Staphylococcus Aureus (bacteria spitalelor). Protecția sanitară oferită de astfel de vopseluri este de lungă durată, întrucât nanoparticulele de argint sunt eliberate gradual.

În cazul igienizărilor, nu trebuie să neglijăm curățenia de după zugrăveală, deoarece nici un nou chiriaș nu își va dori să treacă la șmotru înainte de a se instala!

Cât costă igienizarea locuinței?

Costul unei igienizări este destul de mic, el poate porni de la 2000 de lei, în cazul unei garsoniere și de la 3000 lei, în cazul unui apartament cu 2 camere. De regulă aceste igienizări pot fi făcute în doar 24 ore, urmând să mai treacă încă pe atât pentru a permite aerisirea locuinței înainte de a permite noilor locatari să se mute.

Există și excepții, cazuri în care se vor dovedi necesare și alte intervenții: schimbarea instalațiilor, a gresiei sau faianței. În aceste cazuri nu se mai poate vorbi despre o simplă igienizare și atât costurile, cât și timpul de execuție vor crește în conformitate cu complexitatea lucrării.

Pentru a obține o ofertă de preț cât mai apropiată de realitate, obțineți gratuit o evaluare de la meseriași în construcții cu experiență!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce trebuie să știi înainte de a zugrăvi apartamentul?

Cu toții trebuie să împrospătăm aspectul locuinței din când în când pentru a ne aduce bucuria de a locui în casă nouă. Dar, înainte de  a ne apuca de treabă, trebuie să știm câteva mici amănunte: trebuiesc reparate / înlocuite / modificate instalațiile sanitare, electrice sau de încălzire? suportul zugrăvelii: tencuiala sau gletul sunt destul de durabile? care sunt materialele cele mai potrivite pentru a zugravi peretii apartamentului în funcție de specificul utilizării și de stratul suport. După ce afli răspunsul acestor întrebări, urmează întrebarea capitală? Cât costă zugrăveala apartamentului?  Veți putea afla răspunsul la acestă întrebare doar după ce vă sfătuiți cu un mesreiaș.LuxCon.RO dispune de o echipă de meseriași specializați în astfel de amenajări interioare, puteți să ne cereți sfatul oricând, ne puteți suna oricând la unul dintre numerele de  telefon afișat pe site-ul www.luxcon.ro

Dormitorul

Atunci când dorim să schimbăm aspectul dormitorului, nu trebuie să ne gândim doar la ce culor să folosim pentru a se potrivi cu mobilierul. Având în vedere că dormitorul reprezintă încăperea în care ne "încărcăm bateriile" pentru ziua următoare, ar trebui să alegem paleta de culori potrivită propriei noastre personalități, deoarece este bine cunoscută influența cromatică asupra psihicului uman. Galbenul strălucitor este o culoare obositoare pentru ochi, aceasta stimuleaza prea mult ochiul,  metabolismul, fiind o culoare mai potrivită pentru o cameră de zi sau un birou deoarece stimulează  activitatea creierului crescându-ne puterea de concentrare. Albastrul relaxează sistemul nervos. El dă efect de somnolență, îi face pe oameni contemplativi, având un efect opus roșului. Albastrul deschis este culoare potrivită pentru dormitoare întrucât calmează, pe când albastrul închis da senzația de răceală și creează depresie. Rozul este cea mai romantică și afectivă culoare